« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
19. siječnja - SVJETSKI DAN KOKICA
Svjetski dan kokica obilježili smo na najbolji mogući način - uz grickanje kokica.
Istraživanja su pokazala kako su kokice vrlo zdrava namirnica koju bi svakako trebalo uvrstiti u prehranu. Obiluju vlaknima i snažnim antioksidansima, čak i u većoj količini nego što ih sadrže neke vrste povrća i voća. Pritom kokice imaju jako malo kalorija i masnoća (naravno, ovisno o načinu pripreme).
Osim recepata s čime najviše volimo jesti kokice, otkrili smo da kokice nastaju od posebne vrste kukuruza - kukuruz kokičar.
Jogurt kokice
SASTOJCI: 2 žlice kukuruza za kokice
2 žlice ulja ili biljne masti
2 šalice jogurta
1 šalica džema od kupine
PRIPREMA: U posudu od dvije litre stavite dvije žlice ulja ili biljne masti. Dodajte 2 žlice kukuruza za kokice, poklopite poklopcem i pržite uz ravnomjerno potresanje posude. Nakon prestanka pucanja maknite posudu s vatre, prelijte jogurtom i džemom od kupine, te dobro promiješajte.
Izvor recepta: http://poljodar-tim.hr/recepti/priprema/jogurt-kokice
Dnevni tisak |
Školstvo |
• Portal za škole |
• Zavod za školstvo RH |
• Ministarstvo znanost... |
• Učitelji |
• Odlikaši.hr |
• Pitajte knjižničare |
• Youtube |
• Blog |
• Zaštitimo naš planet |
• Khan Wars |
• Imperia Online |