2023-01-19 18:28:00 19. siječnja - SVJETSKI DAN KOKICA Svjetski dan kokica obilježili smo na najbolji mogući način - uz grickanje kokica. Istraživanja su pokazala kako su kokice vrlo zdrava namirnica koju bi svakako trebalo uvrstiti u prehranu. Obiluju vlaknima i snažnim antioksidansima, čak i u većoj količini nego što ih sadrže neke vrste povrća i voća. Pritom kokice imaju jako malo kalorija i masnoća (naravno, ovisno o načinu pripreme). Osim recepata s čime najviše volimo jesti kokice, otkrili smo da kokice nastaju od posebne vrste kukuruza - kukuruz kokičar. Jogurt kokice SASTOJCI: 2 žlice kukuruza za kokice 2 žlice ulja ili biljne masti 2 šalice jogurta 1 šalica džema od kupine PRIPREMA: U posudu od dvije litre stavite dvije žlice ulja ili biljne masti. Dodajte 2 žlice kukuruza za kokice, poklopite poklopcem i pržite uz ravnomjerno potresanje posude. Nakon prestanka pucanja maknite posudu s vatre, prelijte jogurtom i džemom od kupine, te dobro promiješajte. Izvor recepta: http://poljodar-tim.hr/recepti/priprema/jogurt-kokice |
Osnovna škola Veliko Trgovišće |