2023-01-19 18:28:00

19. siječnja - SVJETSKI DAN KOKICA

Svjetski dan kokica obilježili smo na najbolji mogući način - uz grickanje kokica. 

Istraživanja su pokazala kako su kokice vrlo zdrava namirnica koju bi svakako trebalo uvrstiti u prehranu. Obiluju vlaknima i snažnim antioksidansima, čak i u većoj količini nego što ih sadrže neke vrste povrća i voća. Pritom kokice imaju jako malo kalorija i masnoća (naravno,  ovisno o načinu pripreme). 

Osim recepata s čime najviše volimo jesti kokice, otkrili smo da kokice nastaju od posebne vrste kukuruza - kukuruz kokičar.

Jogurt kokice

SASTOJCI: 2 žlice kukuruza za kokice

2 žlice ulja ili biljne masti

2 šalice jogurta

1 šalica džema od kupine

PRIPREMA: U posudu od dvije litre stavite dvije žlice ulja ili biljne masti. Dodajte 2 žlice kukuruza za kokice, poklopite poklopcem i pržite uz ravnomjerno potresanje posude. Nakon prestanka pucanja maknite posudu s vatre, prelijte jogurtom i džemom od kupine, te dobro promiješajte.

Izvor recepta: http://poljodar-tim.hr/recepti/priprema/jogurt-kokice


Osnovna škola Veliko Trgovišće