preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 9. 2010.

Ukupno: 482614
Ovaj mjesec: 232
 
vijesti

FOTORADIONICA I IZLOŽBA „SVIJET U BOJAMA“

Od 20. do 24. lipnja u Velikom Trgovišću je održana fotoradionica „Svijet u bojama“ pod stručnim vodstvom Sanje Grgić Ćurić i Nikole Ćurića, u organizaciji udruge Foto Hrvatska i Turističke zajednice Biser Zagorja.

U potragu za zanimljivim i oku ugodnim motivima  uključili su se učenici naše škole: Tobias Borovčak, Dora Halambek, Mia Fureš, Matej Huić, Magdalena Korade, Klara Ježek, Marko Gregurek, Tara Vrančić, David Belas, Benjamin Murić, Izidora Herceg, Ema Herceg, Viktoria Halambek, Lana Oštarčević, Paula Peharec, Melanie Nikić, Ana Siročić i Magdalena Meštrović. Na sudjelovanje su ih potakle učiteljice Natalija Huić i Ana Knežević koje su i same sudjelovale u fotoradionici, a  Ana Knežević je kao voditeljica školske foto skupine bila uključena u organiziranje fotoradionice.

Polaznici su imali priliku naučiti o osnovnim pojmovima iz područja fotografije, te se okušati u stvaranju vlastitih fotografija. Najbolji fotografski radovi izloženi su na izložbi otvorenoj u petak, 24. lipnja u predvorju OŠ Veliko Trgovišće.

Čestitamo svim polaznicima fotoradionice, zahvaljujemo Sanji i Nikoli i radujemo se budućem „svjetlopisanju“!

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 30. 6. 2022. 07:06

Završni projekt učenika 8. razreda iz matematike

Završni projekt učenika 8. razreda iz matematike

 
Učenici 8. razreda naše škole iz matematike su za kraj nastavne godine izrađivali projekt iz teme Geometrijska tijela. 
Učenici su samostalno trebali izabrati dvorac po želji. Poželjno je bilo da u svojoj konstrukciji izabrani dvorac sadrži što više različitih geometrijskih tijela (prizma, piramida, valjak, stožac). 
Projekt se sastojao od tri dijela: 
1. kratkog opisa i fotografije/crteža dvorca, 
2. makete dvorca  i 
3. izračuna volumena i oplošja za sva tijela koja čine dvorac. 
Mnogi su se učenici izuzetno potrudili oko izrade cijelog projekta te su dobili odlične ocjene. 
U galeriji provjerite koliko su uspješno izrađene makete dvoraca. Također vas izazivamo da pokušajte pogoditi o kojem se dvorcu radi
 
 
Štefica Dumančić Poljski, prof. mat.
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 26. 6. 2022. 17:32

Rezultati odabira udžbenika 3. 6. 2022.

 

Rezultati odabira udžbenika 3. 6. 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 14. 6. 2022. 00:33

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

SVJETSKI DAN NEPUŠENJA I MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA TRADICIONALNO OBILJEŽENI U RADOBOJU EDUKATIVNIM DJEČJIM PLANINARENJEM

Dana 27. svibnja 2022.  godine učenici osmih razreda (Jakov Korade, Pavao Hac, Karlo Posavec, Helena Postružin, Iva Seljan i Dora Lovrek) sudjelovali su na edukativnom dječjem planinarenju u Radoboju te je na taj način obilježen Svjetski dan nepušača i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga i neovlaštenog prometa drogama. Pješačenje je organizirano za učenike osnovnih i srednjih škola KZŽ od centra Radoboja do Planinarskog doma Radoboj i kružne staze uz Strahinjčicu. Pješačenje je trajalo oko 3 sata. Učenici su se međusobno družili te upoznavali s drugim učenicima.

Kako nam je bilo pogledajte u FOTO GALERIJI

Pedagoginja Petra

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 5. 6. 2022. 03:21

UPISI U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2022./2023.

UPISI U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2022./2023.

Dragi naši osmaši i poštovani  roditelji,

bliži nam se bitan i veliki korak, a to je upis u srednje škole. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. („Narodne novine“ broj 57/2022.) kojom su propisani upisni rokovi, uvjeti upisa i struktura upisa u srednje škole.

Osim navedene Odluke postupak upisa u I. razred srednje škole reguliran je i odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole. Ove godine donesen je novi Pravilnik o izmjenama i dopunama navedenog pravilnika.

Prijave učenika u online sustav upisa u I. razred srednje škole započele su za sve učenike 23. SVIBNJA 2022. godine na mrežnoj stranici                   

https://srednje.e-upisi.hr

Odluka o upisu, Pravilnik o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole, kao i sve ostale važne informacije nalaze se na navedenoj mrežnoj stranici i na stranici škole (ispod modula virtualnih učionica, u modulu Upisi u srednju školu).

LJETNI ROK – REDOVNI SUSTAV

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 5. 6. 2022. 02:38

Upisi u 1. razred

 

Dragi roditelji budućih prvašića!

Upisi u 1. razred  održat će se nakon pregleda kod školske liječnice, odnosno 23. lipnja 2022. godine kad će se održati roditeljski sastanak.

Roditeljski sastanak za učenike matične škole Veliko Trgovišće i područne škole Strmec održat će se u 17:00 sati u prostorima matične škole.  U prostorima područne škole Dubrovčan održat će se roditeljski sastanak u 19 sati. 

Na roditeljskim sastancima buduće učiteljice vaše djece će vam prenijeti sve potrebne informacije za početak školske godine. 

Molim Vas da sa sobom ponesete OIB djeteta te OIB roditelja kako bismo mogli u potpunosti ispuniti upisnicu za školu.

 

Vidimo se!

Vaša pedagoginja

Petra Vuković

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Vuković  datum: 3. 6. 2022. 20:55

Godišnja filmska pretplata na portal Vrti svoj film

Osnovnoj školi Veliko Trgovišće omogućen  je besplatan pristup filmskom portalu vrtisvoj.film, u razdoblju od lipnja 2022. do lipnja 2023.,  zahvaljujući programu Putujući Sedmi kontinent i suradnji udruge Djeca susreću umjetnost i Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Vrtisvoj.film je prva online baza probranih filmskih naslova za djecu i mlade. Portal je platforma za učenje kojom se razvija filmska pismenost, a sadrži online bazu metodičkih prijedloga za učitelje  i rad u razredu koji doprinose razvoju kreativnosti, kritičkog mišljenja i kulturne osviještenosti - neizostavnih vještina i kompetencija u 21. stoljeću.  Pokretanje portala Vrti svoj film sufinanciralo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. 
 
Godišnja filmska pretplata na portal Vrti svoj film uključuje:

- 24 filmska naslova koji se izmjenjuju tokom nastavne godine 
- 8 metodičkih materijala uz 8 filmskih naslova iz programa Rondo
- pristup svim filmovima za sve učenike škole za period lipanj 2022. – lipanj 2023.
 
Kvalitetni filmovi i filmska edukacija trebaju biti dostupni svakom učeniku, stoga se radujemo što će pristup portalu Vrti svoj film obogatiti poučavanje i život naše škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 2. 6. 2022. 17:16

DAN ŠKOLE

DAN ŠKOLE

Dana 13. svibnja 2022. godine obilježili smo Dan škole. Naša je škola proslavila 162. rođendan. Kako su od ove godine popustile epidemiološke mjere, svi smo udahnuli malo zraka pa smo u  auli naše škole organizirali priredbu za sve učenike i roditelje, ali i za lokalnu zajednicu. U priredbu su se uključili vrtićanci, odnosno predškolarci. 

 

Ova je godina bila posebna za naše mjesto jer je naš prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman proslavio 100. rođendan.

Priredba je stavila naglasak na njegovanje našeg materinskog jezika pa nije čudo da je većina točaka bila na kajkavskom narječju. U priredbu su bile uključene učiteljice razredne nastave, hrvatskog jezika, glazbene kulture i vjeroučitelj zajedno sa svojim polaznicima izvannastavnih aktivnosti. 

Još smo jednom pokazali da naši učenici imaju talent koji trebamo njegovati i poticati te da su upravo djeca budućnost našeg mjesta i graditelji boljeg sutra. 

GALERIJA

“Nema jasnijeg prikaza duše jednog društva od načina na koji tretira svoju djecu.”  — Nelson Mandela, bivši predsjednik Južnoafričke Republike

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 2. 6. 2022. 00:23

Mažoretkinje Dubrovčan

Veliki broj bivših i sadašnjih učenica OŠ Veliko Trgovišće i PŠ Dubrovčan ponosne su članice udruge Mažoretkinje Dubrovčan. 

Protekli vikend Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na 9. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održavalo u Kutini. Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se sa 12 novih koreografija te osvojile 11 medalja od kojih je 9 zlatnih, 1 srebrna i 1 brončana. 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 1. 6. 2022. 23:25

ŽSV za izvannastavne aktivnosti u OŠ Veliko Trgovišće

ŽSV za izvannastavne aktivnosti u OŠ Veliko Trgovišće

Drugi stručni skup za izvannastavne aktivnosti Krapinsko-zagorske županije održan je 18. svibnja 2022. godine.

 Skup je održan uživo u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće. Na skupu je sudjelovalo sedamnaestero sudionika. Većina kolegica i kolega bilo je iz Krapinsko-zagorske županije, dvoje kolega iz Zagreba i jedna kolegica iz Zagrebačke županije.

Na početku je skupa cilj bio upoznati sudionike u predavanju s osnovama radijskog izraza,  s izazovima stvaranja radijske emisije i vođenja radijske skupine u školi te upoznati strukturu emisije i predočiti cijeli proces stvaranja radijske emisije. Predavanje su održale Ines Čeko, učiteljica mentorica u OŠ Veliko Trgovišće i Melita Petriš-Banovec, učiteljica savjetnica zaposlena u OŠ Marija Bistrica.

                         

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 1. 6. 2022. 22:45

Školsko zvono OŠ V. Trgovišće: Ugostio nas je Radio Stubica

Školsko zvono OŠ V. Trgovišće:

Ugostio nas je Radio Stubica

Bilo je vrijeme da nakon dviju godina zaredom sudjelovanja na državnoj smotri LiDraNo i tri godine djelovanja učenici radijske skupine Školsko zvono posjete jedan pravi radio.  Patricija, Magdalena K., Magdalena M., Jakov, Dominik, Pavao, Martina i Dora te njihova učiteljica Ines Čeko posjetili su  Radio Stubicu u četvrtak 26.svibnja te su iz prve ruke mogli iskusiti kako diše profesionalna radijska postaja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 1. 6. 2022. 21:38

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

IZVRSTAN USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ ASTRONOMIJE

Prošlog tjedna je održano Državno natjecanje iz Astronomije. Natjecanje je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održano u Đurđevcu, a našu je školu predstavljao Lovro Barlović, učenik 6. razreda PŠ Dubrovčan sa svojom učiteljicom i mentoricom Šteficom Dumančić Poljski. Lovro je osvojio 1. mjesto u kategoriji 6. razreda! Lovro se već dvije godine bavi Astronomiju te je ovo drugo državno natjecanje na kojem je sudjelovao. 

Čestitamo Lovri na ovom velikom uspjehu, a djelić izvrsnog programa i atmosfere koju su za natjecatelje i njihove mentore pripremili domaćini u Đurđevcu pogledajte u našoj 

GALERIJI

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 26. 5. 2022. 10:49

PLANETARIJ U PŠ DUBROVČAN

PLANETARIJ U PŠ DUBROVČAN

U PŠ Dubrovčan prošli je tjedan gostovao pravi pravcati planetarij. 
Učenici svih razreda imali su priliku sudjelovati u projekcijama filmova i zanimljivim radionicama.
Svi su se dobro zabavili, a vjerujemo i puno naučili o astronomiji.
Više o ugođaju tijekom gostovanja planetarija možete vidjeti u galeriji slika.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 18. 5. 2022. 00:12

Čitam na svoj način

 Naša škola je sudjelovala u e-Twinning projektu Čitam na svoj način. Pridružila sam  se ovome projektu sa 8.b razredom. Odlučili smo pročitati i obraditi životopise skladatelja. 

Učenici u paru su odabrali životopise skladatelja .Osim prezentiranja, učenici su morali predstaviti skladbu, koja se njih najviše dojmila i u paru  napraviti poster sa činjenicama iz života skladatelja i iz toga kviz ( za ponavljanje)

U svrhu toga da sve prezentacije budu iste i da učenici lakše se orijentiraju, napravila sam obrazac postera, koji učenici moraju popuniti.

 Za prezentiranje pročitanoga koristiti ćemo sljedeće : Canvu, Power Point, Wordwall, LearningApps....

 Poveznica na naš rad u wakeletu.   https://wke.lt/w/s/ypJGpy

 

Tatjana Pokupec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 18. 5. 2022. 00:06

Trzaća glazbala

U PŠ Dubrovčan na nastavi GK u 5. razredu se obrađivala nastavna jedinica Trzaća glazbala. Učenica Eva Juranić je donijela gitaru i predstavila je ovo glazbalo.
Na kraju Eva nam je odsvirala Pjesmu na gitari.
Učenici su bili oduševljeni.
Bravo Eva!!!!!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 9. 5. 2022. 00:47

LiDraNo

I ove je godine novinarsko-radijska skupina Školsko zvono OŠ Veliko Trgovišće ostvarila izniman uspjeh i pozvana na državnu smotru  LiDraNo, odnosno smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih školaSmotra se održala od 25. do 27.travnja u Vodicama. 

 

U stvaranju su radijske emisije Čitaj! sudjelovali: Magdalena Korade, Jakov Korade, Magdalena Meštrović, Patricija Seljan, Martina Ovčarić, Pavao Hac, Dominik Šoštar i Dora Halembek s mentoricom Ines Čeko.

Na državnoj smotri predstavljale su nas učenice Magdalena Korade i Martina Ovčarić te mentorica I.Čeko. 

O emisiji Čitaj!

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja u našoj zemlji. Čitaju li djeca i što?  Je li teško naučiti čitati ? Kako popularizirati čitanje? Što je biblioterapija? Odgovore na ova i slična pitanja saznajte u emisiji Čitaj!. U intervjuu s knjižničarkom Habulin saznajemo kakav je posao knjižničara, što se događa sa starim knjigama i kad je najbolje čitati. Kako pristupa učenju tehnike čitanja i kako joj zapravo uspijeva potaknuti djecu na čitanje ispričala nam je učiteljica Pozaić. Zaključujemo emisiju krilaticom Godine čitanja:  Čitajte da ne ostanete bez riječi!

Na smotri je ponovno  preslušana i komentirana radijska emisija. Emisiju možete poslušati na poveznici 

Komentari stručnog žirija bili su izuzetno pohvalni. Naša će emisija biti postavljena i na stranicu Ministarstva kulturekao dio projekta poticanja čitanja.

Stručni žiri za radijske emisije: Marijana Češi, Stephanie Jamnicky, Majda Makovec Joksimović, Lada Martinac Kralj, Srđan Nogić.

Sudjelovanje na državnoj smotri LiDraNo učenicima je otvorilo nove vidike, proširilo znanje i dalo motivaciju za daljnje stvaralaštvo i kreativan rad. 

Ponosni smo na ostvarene uspjehe i čestitamo svim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 2. 5. 2022. 20:06

2.r. PŠ DUBROVČAN – ŽUPANIJSKI PRVAK U ONLINE NATJECANJU ZNANJA

 

Po drugi put u Hrvatskoj, od 4. travnja do 6. svibnja, održava se najveće online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave “IzzI Kvizzi”.

Ovogodišnji županijski prvak u IzzzI Kvizzi natjecanju znanja drugih razreda  Krapinsko – zagorske županije  za 2022. godinu je 2.r. PŠ Dubrovčan, OŠ Veliko Trgovišće.

Finale IZZI Kvizzija održat će se od 3. do 6. svibnja, a u njemu sudjeluju svi županijski prvaci u svakoj generaciji, od 1. do 4. razreda. Svaki razred u finalu predstavljat će tim od troje učenika, a pobijedit će onaj tim koji ponudi najviše točnih odgovora u najkraćem vremenu.

2.r. Dubrovčan će predstavljati Lorena Balija, Marta Kramarić i Noa Bišćan – učenici koji su imali najviše bodova u prvom krugu natjecanja. Želimo im puno sreće i što bolji plasman !

                                                                                                            

Đurđica Tomić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Đurđica Tomić  datum: 29. 4. 2022. 00:09

Pjevaj, pleši, sviraj

Učiteljica GK Tatjana Pokupec prijavila je našu školu za sudjelovanje u državnom projektu Pjevaj, pleši, sviraj The Beatles  još prošlu školsku godinu.  Video s plesovima i pjesmama, u kojima su sudjelovali  učenici naše škole, predstavljao je našu školu na državnoj smotri učitelja GK 2020-2021g.

I ovu školsku godinu smo nastavili s projektom Pjevaj,pleši, sviraj. Sada je projekt podijeljen na dva dijela: prvi dio je etwinning projekt The Beatles a drugi dio je Tradicijska glazba . Međunarodni projekt Tradicijska glazba sadrži nekoliko viralnih ( online) smotri.  Naša škola je imala uspješan nastup na 2. međunarodnoj smotri projekta Tradicijska glazba. Učenici su izvodili rusku tradicijsku glazbu.

Bravo cure i dečki!!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 29. 4. 2022. 00:03

Obavijest o rezultatima jednostavne nabave

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 28. 4. 2022. 23:46

Nabava neprehrambenih proizvoda - sredstva za pranje i čišćenje

OŠ Veliko Trgovišće - nabava neprehrambenih  
proizvoda - sredstva za pranje i čišćenje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 5. 4. 2022. 02:04

Nabava mlijeka i mliječnih proizvoda

Nabava mlijeka i mliječnih proizvoda -  

Odluka o odabiru ponude i Obavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 1. 4. 2022. 00:19

Nabava svježeg mesa peradi i prerađevina

Nabava svježeg mesa peradi i  prerađevina -

Odluka o odabiru ponude i Obavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 1. 4. 2022. 00:16

Nabava svježeg mesa i mesnih prerađevina

Nabava svježeg mesa i mesnih prerađevina -

Odluka o odabiru ponude i Obavijest o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 1. 4. 2022. 00:13

PREZENTACIJA ZANIMANJA ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA I RODITELJE

 

Prezentacija zanimanja za učenike i roditelje naših učenika osmoga razreda održat će se u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće 4. travnja 2022. (ponedjeljak) u 18:00 sati.

Svoje programe predstavit će sljedeće srednje škole Krapinsko-zagorske županije:

SŠ Konjščina, ŠUDIGO, Gimnazija AGM, SŠ Oroslavje, SŠ Bedekovčina, SŠ Zabok, SŠ Pregrada.

Molimo roditelje i učenika da se pridržavaju epidemioloških mjera.

 

Vidimo se!

Petra Vuković, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 29. 3. 2022. 23:02

Nova hrvatska riječ

Kako bismo obilježili Dane hrvatskoga jezika, drugu godinu zaredom organizirali smo natječaj Nova hrvatska riječ.

Ove su godine učenici razredne i predmetne nastave OŠ Veliko Trgovišće trebali osmisliti hrvatsku riječ za široko rasprostranjeni turcizam DŽEZVA.

Tako su, prema mišljenju žirija,

Ema Cvetko (4. D) i Jan Likar (8. b) dali najbolji prijedlog - KAVNIK.

Petar Jutriša (7. b) na drugom je mjestu zahvaljujući riječi KAVAR, a treću je nagradu dobila Jelena Selimbašić (6. D) za riječ KAVAKUH.

Mladim su jezikoslovcima za njihove dobro uvježbane i kreativne umove uručene pohvalnice i vrijedni pokloni.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Silvija Greblički  datum: 29. 3. 2022. 22:52

FESTIVAL TOLERANCIJE

FESTIVAL TOLERANCIJE

U ponedjeljak 28. ožujka 2022.  učenici 7.b razreda Osnovne škole Veliko Trgovišće su sudjelovali  u online izdanju edukacijskog programa Film i diskusija u sklopu Festivala tolerancije. Tema je razgovora bila integracija izbjeglica u društvo. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 29. 3. 2022. 20:34

Natječaj Najljepša bilježnica 2022

Završio je Natječaj za najljepšu bilježnicu učenika predmetne nastave te učenika razredne nastave u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika i Mjeseca hrvatske knjige u kojem su sudjelovali učenici predmetne nastave od 5. do 8.razreda. Bilježnice su bile pregledne, uredne te slovnički i pravopisno točne. Bilježnice su pregledali predmetni učitelji, ravnateljica i stručne suradnice te su svojim glasovima odlučili čije su bilježnice najljepše. Ove je godine na izložbi bilo bilježnica više nego ikad. Znači li to da se naši učenici i učenice trude pisati i voditi bilješke što ljepše i urednije. Ako da, to nas jako veseli, a lijepe bilježnice su i cilj ovog natječaj. Odabir je najljepše bilježnice i ove godine bio izuzetno težak.

Slijedi poredak učenika predmetne nastave:

  1. 1.    mjesto – Jana Vorih, 8.d
  2. 2.    mjesto – Franka Bošnjak, 7.b  
  3. 3.    mjesto – Magdalena Korade, 6.r. 

Slijedi poredak učenika razredne nastave:

  1. 1.    mjesto – Lea Šoštar, 2.r.
  2. 2.    mjesto Marta Kramarić, 2.d
  3. 3.    mjesto Nika Puhek, 1.r.

 

Učenice su dobile pohvalnice i nagrade.

 

Pohvaljujemo i sve ostale učenike čije su se bilježnice našle na izložbi i tako istakle svojom preglednošću, urednošću i točnošću.

Svima čestitamo i vjerujemo da će i njihove bilježnice uskoro isto ovako zasjati!

U prilogu pogledajte pohvalnice i fotografije odabranih stranica bilježnica učenika predmetne nastave! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Ines Čeko  datum: 29. 3. 2022. 20:26

OŠ Veliko Trgovišće - nabava živežnih namirnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 29. 3. 2022. 20:08

OŠ Veliko Trgovišće - nabava voća i povrća

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 29. 3. 2022. 20:03

OŠ V. Trgovišće - NABAVA SMRZNUTIH NAMIRNICA

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 29. 3. 2022. 19:54

OŠ V. Trgovišće - NABAVA KRUHA I PEKARSKIH PROIZVODA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 29. 3. 2022. 19:46

GORAN MARJANOVIĆ PRVI NA ŽUPANIJSKOME NATJECANJU IZ MATEMATIKE

GORAN MARJANOVIĆ PRVI NA ŽUPANIJSKOME NATJECANJU IZ MATEMATIKE
 
Goran Marjanović, učenik 7. razreda naše škole, osvojio je prvo mjesto u kategoriji 7. razreda na Županijskome natjecanju iz matematike.
Natjecanje se održalo u četvrtak 24. ožujka u OŠ Sveti Križ Začretje.
Na natjecanju je sudjelovalo 47 učenika naše županije koji pohađaju 4. - 8. razred osnovne škole, a Goran je jedini učenik naše škole koji se, dobrim rezultatom na školskom natjecanju, plasirao na županijsku razinu natjecanja.
 
Čestitamo Goranu od srca na uloženom veliko trudu u pripremi za natjecanje te na postignutom rezultatu!
 
Štefica Dumančić Poljski, prof. mat.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 24. 3. 2022. 18:43

Susret s ilustratoricom u sklopu projekta Slikovnica – ekran u svijet

U srijedu, 23. ožujka 2022. godine održan je online susret učenika 2. razreda matične škole s ilustratoricom Brankom Hollingsworth, u sklopu projekta Slikovnica – ekran u svijet, u kojem naši učenici sudjeluju od prošle školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 24. 3. 2022. 07:59

SVJETSKI DAN DOWN SINDROMA

SVJETSKI DAN DOWN SINDROMA – DAN ŠARENIH ČARAPA

U ponedjeljak,  21. ožujka obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Ciljevi obilježavanja ovog dana su buđenje svijesti i razumijevanja te međunarodna podrška poštivanju prava ljudi s DS-om, ali i ostalih osoba s teškoćama i poboljšanje njihovog položaja u društvu. Simbol Dana sindroma Down, 21. ožujka su šarene čarape, koje simboliči prikazuju koliko smo istovremeno različiti, a jednaki. Ovaj je datum simbolično odabran kako bi označio potrostručenje (trisomiju) 21. kromosoma kod sindroma Down, a nošenjem šarenih čarapa izražava se podrška borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u društvo i da im se osigura mjesto u vrtiću i školi te radno mjesto.

I naši su učenici i učitelji u ponedjeljak obukli šarene čarape te se tako pridružili ovoj međunarodnoj inicijativi, a prošli tjedan je razredna nastava u matičnoj školi izrađivala šarene čarape od papira.

 

Kako nam je bilo možete pogledati u

fotogaleriji.

 

Petra Vuković, pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 22. 3. 2022. 23:46

Matematičko natjecanje Klokan bez granica

Matematičko natjecanje Klokan bez granica

I ove je godine u našoj školi održano međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica koje se organizira u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom. Na natjecanju je sudjelovalo 70 učenika matične i područnih škola od 2. do 8. razreda. Učenici su se natjecali u 5 kategorija, a natjecanju su mogli pristupiti svi učenici, bez obzira na uspjeh u matematici. 

Učenici su već prije samog natjecanja dobili mali poklon: čokoladnu torticu i penkalu. 

 

Štefica Dumančić Poljski, prof. mat.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 19. 3. 2022. 17:23

Županijsko natjecanje iz Astronomije

Županijsko natjecanje iz Astronomije

U srijedu, 16. ožujka 2022. u našoj je školi održano županijsko natjecanje iz Astronomije. Na natjecanju je sudjelovalo troje učenika iz naše škole u kategorijama od 5. do 7. razreda. 

Učenici su rješavali testove u isto vrijeme sa ostalim vršnjacima u cijeloj Hrvatskoj koji se bave ovom lijepom izvannastavnom aktivnošću. 

Prvaci županije na natjecanju iz Astronomije ove godine su:

5. razred: Ana Siročić, OŠ Veliko Trgovišće

6. razred: Lovro Barlović, OŠ Veliko Trgovišće

7. razred: Ivan Preberina, OŠ Veliko Trgovišće.

Čestitamo učenicima na ovom plasmanu i želimo im da i dalje nastave promatrati svijet kroz zvjezdane naočale.

Štefica Dumančić Poljski, prof. mat.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 19. 3. 2022. 17:20

Dan broja pi

Dan broja pi

U ponedjeljak, 14. 3. u našoj je školi šesti put obilježen dan broja π. Učenici osmog razreda su izradili projekte na temu Broj π u svemiru, organizirano je i Natjecanje u izricanju decimalnih znamenki broja π. Na natjecanju su sudjelovali učenici 6. – 8. razreda naše škole, a mnogi od njih zaista su se potrudili zapamtiti što veći broj decimala ovog beskonačnog neperiodičnog decimalnog broja. 

Najbolji među njima bili su:

Goran Marjanović, 7. razred          140 decimalnih znamenki,

Nino Cvetković, 7. razred             133 decimalnih znamenki.

Ostale učenike koji su naučili velik broj decimalnih znamenki ovog zanimljivog i važnog broja navodimo prema razredima.

6. razred:         Tin Siročić                     84 decimalne znamenke

                         Petar Iveković               83 decimalne znamenke

                        Jan Siročić                     70 decimalnih znamenki

7. razred:         Ivan Preberina              80 decimalnih znamenki

8. razred:         Jakov Korade                81 decimalna znamenka

                        Jan Gvozdanović           80 decimalnih znamenki

                        Mateja Mraz                 79 decimalnih znamenki

                        Filip Petak                     76 decimalnih znamenki

Najbolji učenici dobili su diplome i pohvalnice, a nagrađeni su i slatkim nagradama.

Štefica Dumančić Poljski, prof. mat.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Štefica Dumančić Poljski  datum: 19. 3. 2022. 16:15

Mladi novinari na Županijskoj smotri LiDRaNo

Županijska smotra  LiDraNo 2022. za osnovne i srednje škole Krapinsko- zagorske županije održana je 18.ožujka. Okrugli stol za novinarsko stvaralaštvo bio je održan preko zoom aplikacije. Na Županijskoj smotri sudjelovali su članovi Novinarsko-radijske skupine Školsko zvono: 

Magdalena Korade, Jakov Korade, Magdalena Meštrović, Patricija Seljan, Martina Ovčarić, Pavao Hac, Dominik Šoštar i Dora Halembek s mentoricom Ines Čeko.

Tijekom smotre preslušane su radijske emisije i pročitani samostalni novinarski radovi. 

Pohvaljeni su svi uradci učenika naše skupine: intervju Dore Halambek s učiteljicom razredne nastave Anamarijom Pozaić, intervju Martine Ovčarić s knjižničarkom Vlatkom Habulin i radijska emisija Čitaj!.

Za državnu razinu predloženi su intervju s Vlatkom Habulin i radijska emisija. 

Komentari stručnog žirija koji su činile novinarke Biserka Jakšić i Arijana Tojagić bili su:

Intervju Martine Ovčarić s knjižničarkom V.Habulin Svako je vrijeme - vrijeme za čitanje -  učenica se odlučila na prigodni intervju u Godini čitanja s kompetentom sugovornicom - knjižničarkom svoje škole. Kroz dobro vođen razgovor koji počinje općenitim pitanjima, autor u drugom djelu donosi osobno viđenje fenomena čitanja i blic pitanja o knjizi i čitanju. Ovaj tekst je poticajan i ispunjava smisao, a to je potaknuti na čitanje.  Izvrsna je oprema, to posebno pohvaljujemo, sadrži sve potrebne elemente za objavu u tiskovinama, uključujući fotografije koje prate tekst. Tako da je riječ o kompletnom novinarskom uratku. I ostali su intervjui dobri, no ovaj je svakako najbolji.  

Intervju Dore Halambek s učiteljicom Anamarijom Pozaić Kako smo učili čitati - sugovornica jednostavnim rječnikom objašnjava fenomen čitanja, rad je kompletno opremljen i ilustriran fotografijama.

Komentar za radijsku emisiju Čitaj! koja je predložena za Državnu smotru: 

Na temu Godine čitanja učenici iz Velikog Trgovišća snimili su izvrsnu emisiju, a tema je obrađena s više aspekata i ima sve elemente radijskog izraza. Uz voditeljske glasove koji usmjeravaju tijek emisije koriste se ankete među učenicima i intervjui s učenicima poznatim sugovornicima, učiteljicama koje mogu upoznati i s njihove druge strane, nepoznate. Dobro su ukomponirani zvučni efekti i glazbene podloge, a emisija je zahvaljujući mnoštvu glasova dinamična s ponekom duhovitošću i vrlo slušljiva. Nema zamjerki na tehnički izvedbu  s obzirom na školske uvjete snimanja i realizacije. Korektna je i najavna i odjavna špica.

Poslušajte emisiju na poveznici ispod, a intervjui će uskoro objavljeni na stranici.

https://soundcloud.com/ines-eko/citaj?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 19. 3. 2022. 14:23

OŠ Veliko Trgovišće - nabava svježeg mesa peradi i prerađevina

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 15. 3. 2022. 18:56

OŠ Veliko Trgovišće - nabava svježeg mesa i mesnih prerađevina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 15. 3. 2022. 18:48

OŠ V. Trgovišće - nabava mlijeka i mliječnih proizvoda

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 15. 3. 2022. 18:38

JP

Učenici 2.r.PŠ Dubrovčan uključili su se u medijski projekt

„ JUNACI PRIRODE „ 

Svaki tjedan u periodu od ožujka do lipnja 2022. aktivno će gledati epizode edukativno – zabavnog serijala Junaci prirode i sudjelovati u istraživanju o korisnosti projekta u postizanju odgojno – obrazovnih ciljeva i ishoda u provedbi kurikuluma za međupredmetnu temu Održivi razvoj.  „

Odgledali  su  prvu epizodu „ Vrtonaut „ koja ih je jako nasmijala, a isto tako poučila  osobnim i zajedničkim odgovornostima , socijalnim vještinama (razumijevanje neverbalnih znakova tijela i izraza lica,  pokazivanje empatije ) te  kako  riješiti problem.

Đurđica Tomić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Đurđica Tomić  datum: 14. 3. 2022. 00:45

ŠKOLA ĐAKA, ZA PRIRODU JUNAKA

ŠKOLA ĐAKA, ZA PRIRODU JUNAKA

Naša škola uključila se u projekt Junaci prirode koji provodi Dječji kreativni centar DOKKICA uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva kulture i medija. Radi se o projektu podrške u provedbi kurikuluma za međupredmetnu temu Održivi razvoj u osnovnim školama. 

Više informacija o online sadržaju može se pronaći na poveznici

  O serijalu Junaci prirode

Edukativno-zabavni serijal JUNACI PRIRODE učenici će pratiti u školi na Youtube kanalu JUNACI PRIRODE u periodu od ožujka do lipnja 2022. Također, sadržaji se mogu pratiti i putem Facebooka Junaci prirode i web stranice Junaci prirode

 

Sudjelovanjem u ovom projektu naša je škola dobila status Škola đaka, za prirodu junaka. Ovim je statusom potvrđena naša aktivna uloga u projektu i naš doprinos u obrazovanju naših učenika za održivi razvoj u suradnji s Dječjim kreativnim centrum DOKKICA.

 

Projekt Junaci prirode odobren je u okviru natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekte udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. te u okviru natječaja Ministarstva kulture i medija u području Razvoj publike u kulturi.

 

Više informacija o nositelju projekta može se pronaći na poveznici DOKKICA.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 14. 3. 2022. 00:39

Fašnik

FAŠNIK

Dana 2. ožujka 2022. u našoj školi obilježavao se fašnik. Učenici razredne i predmetne nastave obilježili su dan plešući, pjevajući i zabavljajući se. Također, učenici i učitelji iz matične škole sudjelovali su u povrci zajedno s DV Rožica. Svoje maske su prezentirali mještanima Velikog Trgovišća.

U Dubrovčanu se tradicionalno palio fašnik. Paljenje Fašnika ili krijesa tradicionalan je običaj kojim se obilježava kraj karnevalskih ludovanja i povratak svakodnevici. Krpeni lutak koji simbolizira Fašnika pali se na lomači, a s njim u pepelu nestaju i svi grijesi i nestašluci počinjeni za trajanja karnevala. Mesopusni običaji vuku korijene iz davnina, a pretpostavlja se da su “grde maske” glasnim veseljem rastjerivale zle sile i prizivale proljeće.

Kako ne bi zaboravili našu malu školicu na Strmcu, kao i ostali učenici, tako su se i oni maskirali te se zabavljali u različitim maskama i plesu, pjevanju.

 

Kako nam je bilo možete pogledati u fotogaleriji.

 

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 11. 3. 2022. 00:26

županijsko natjecanje mladih tehničara

Osnovna škola Dubrovčan u petak 04.03.2022. je sudjelovala na županijskom natjecanju mladih tehničara. 

Školu je predstavljala učenica petog razreda Leonarda Fiolić u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo te osvojila 2. mjesto.

 

Učiteljica tehničke kulture Božena Belanović  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 10. 3. 2022. 01:15

Obilježavanje Dana ružičastih majici

Obilježavanje Dana ružičastih majici

 

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, ove godine je bilo 23. veljače 2022, a kako su u to vrijeme učenici bili na zimskim praznicima Dan ružičastih majici obilježili smo 28. veljače 2022. U program je uključeno 500 000 sudionika.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega prekinuto je sustavno zlostavljanje jednog dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Dana 17. veljače 2017. u Hrvatskom saboru proglašen je Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan Ružičastih Majica na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Kao i mnoge druge škole, i naša se uključila u ovu kampanju, pa su učitelji i učenici u ponedjeljak, 28. veljače 2022. obukli ružičasto u znak podrške svim žrtvama nasilja, ali i promicanju ideje -  stvorimo budućnost i okruženje bez nasilja i govora mržnje.

 

Kako smo obilježili Dan ružičastih majici možete pogledati u fotogaleriji.

 

Pedagoginja Petra Vuković

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 10. 3. 2022. 00:07

Natječaj Najljepša bilježnica

Najljepša bilježnica

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 9. 3. 2022. 15:09

NATJEČAJ

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Silvija Greblički  datum: 9. 3. 2022. 01:11

Udaraljke

Pogledati naše radove možete pogledati na linku:   

7.a   https://wke.lt/w/s/mdgkiU  

7.b   https://wke.lt/w/s/TUE4ID  

7.d   https://wke.lt/w/s/pNRbgQ  

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 8. 3. 2022. 01:03

Poziv na testiranje

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 6. 3. 2022. 01:08

UKRAJINA

UKRAJINA  - HRVATSKA

                   

„ Mir, mir, mir  do neba braći i sestrama

kada nas probude da rata ne bude !“

 

Učenici 2. r.  Dubrovčan  izrazili su  podršku  vršnjacima i ljudima iz Ukrajine svojim pozitivnim porukama  i plakatima promičući i pozivajući na mir. 

                                                                                                                              Đurđica  Tomić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Đurđica Tomić  datum: 4. 3. 2022. 00:24

Integrirana nastava - Dan glagoljice

U školi smo 15.veljače obilježili Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva tako što smo imali integriranu nastavu u šestom razredu. 

Taj smo se dan na satima Hrvatskog jezika, Povijesti i Likovne kulture bavili samo glagoljicom. Izrađivali smo igre vezane uz glagoljicu, ogrlice, bedževe, plakate, straničnike. Zaigrali smo i igru pamtilicu, koju je napravila Patricija Seljan, glagoljičnim i latiničnim glasovima. Lana Kanceljak je s ocem čak i uklesala svoje ime na mramor! Magdalena Korade napravila je glagoljičnu azbuku sa slikovnim prikazom glagoljičnih slova. Otkrili smo tko ima veliko znanje o glagoljici i njenoj povijesti. Pobjednica kviza o glagoljici uvjerljivo je bila Dora Halambek te je osvojila linoladu i šalicu. Čestitamo! Baš smo se zabavljali,  a usput i nešto naučili. Glagoljjica je baš fora!

Pogledajte u filmiću kako smo se zabavljali.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 2. 3. 2022. 10:30

Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19

U privitku možete pročitati Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 28. 2. 2022. 11:38

ŠKOLSKA NATJECANJA IZ MATEMATIKE I ASTRONOMIJE

Prošlog tjedna  održana su školska natjecanja iz matematike i iz astronomije. 
Školsko natjecanje iz matematike održano je u utorak 15. veljače, a učenici su zadatke rješavali 120 minuta. Na natjecanju su sudjelovali učenici od 6. do 8. razreda matične i područne škole. 
Najuspješniji je bio Goran Marjanović, učenik 7. b razreda koji se plasirao na županijsko natjecanje. 
 
Školsko natjecanje iz astronomije održano je u srijedu 16. veljače, a učenici su se natjecali u tri kategorije. Zadatke su rješavali 60 minuta. 
Na natjecanju su sudjelovali učenici od 5. do 7. razreda matične i područne škole koji su uključeni u izvannastavnu aktivnost Astronomija. 
Najuspješniji među njima i ujedno oni koji su se plasirali na županijsko natjecanje su: 
Ana Siročić, učenica 5. a razreda matične škole;
Lovro Barlović, učenik 6. razreda PŠ Dubrovčan;
Ivan Preberina, učenik 7. a razreda matične škole.
 
Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama, a učenicima želimo puno uspjeha na županijskim natjecanjima koja će se održati u ožujku.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 25. 2. 2022. 08:08

Dan ružičastih majica

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 23. 2. 2022. 12:43

Akcija : „Spasimo čitanje „

Akcija : „Spasimo čitanje „

KAD SU RODITELJI BILI ŠKOLARCI

Roditelji 2.r. PŠ Dubrovčan dobili su od učiteljice domaću zadaću. Trebali su napisati neku zanimljivost  iz svojih školskih dana. Rado su prihvatili ideju . Sve priče  sakupljene su u jednu knjižicu koju je dobio svaki učenik. Za vrijeme praznika će zajedno s roditeljima čitati zgode i nezgode  svojih roditelja  kao i roditelja svojih prijatelja. 

Svrha cijele akcije „ Spasimo čitanje „ jest da se djeci približi čitanje i čitanje učini što zanimljivijim.

 A čitanje o nepodopštinama iz roditeljskih školskih dana itekako će ih motivirati na  čitanje. 

Đurđica Tomić                                                                                                                             

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Đurđica Tomić  datum: 21. 2. 2022. 16:41

Igrokaz 5.a razred

IGROKAZ, 5.A 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 13. 2. 2022. 20:13

Obavijest za roditelje/skrbnike

Obavijest za roditelje/skrbnike

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 11. 2. 2022. 09:47

Dan glagoljice

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva – 22. veljače

Hrvatska glagoljica dobila je svoj dan, naime, Hrvatski je sabor proglasio 22. veljače Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

U našoj ćemo školi obilježiti Dan glagoljice 15. veljače projektnim integriranim danom. Učenici će s učiteljicama Hrvatskog jezika, Povijesti i Likovne kulture prikazati svoje istraživanje glagoljice i radove proizašle iz tog rada. Održat će se i natjecateljski kviz poznavanja glagoljice. Kako biste se pripremili na kviz, ponovite svoje znanje o glagoljici pa riješite ovaj kviz. Sličan vas čeka u školi 15. veljače. Sretno!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Čeko  datum: 10. 2. 2022. 15:07

Global School Play Day

#GSPD2022 Učenici PŠ Dubrovčan obilježili su Global School Play Day igrama u razredu bez moderne tehnologije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 2. 2. 2022. 11:15

W.A.Mozart

Danas slavimo rođendan genijalnoga skladatelja svih vremena Wolfganga Amadeusa Mozarta kojeg svi poznaju kao " čudo od djeteta".  Učiteljica GK Tatjana Pokupec je napravila Prezentaciju o vrhunskom skladatelju. Upoznajte tko je bio W.A.Mozart.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 27. 1. 2022. 20:46

PROJEKT PJEVAJ SVIRAJ PLEŠI – THE BEATLES

PROJEKT  PJEVAJ SVIRAJ PLEŠ– THE BEATLES

eTwinning projekt 2021./2022., Osnovna škola Veliko Trgovišće, voditeljica projekta: Tatjana Pokupec, učiteljica glazbene kulture, sudionici: učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti (pjevački zbor, plesna skupina) i 8.a razred.

OSNOVNA IDEJA PROJEKTA: 

POTICAJ NA GLAZBENO-PLESNE, multimedijske i multikulturalne AKTIVNOSTI u glazbi grupeTHE BEATLES

rad i razmjena iskustava u glazbenim izazovima, istraživanjima, multimedijskom i multikulturalnom stvaralaštvu: u pjevanju, sviranju, plesu, slušanju glazbe, glazbenim doživljajima, likovnim izričajima.... na državnom nivou

Djecu školske dobi i mlade potrebno je redovito poticati na rad u istraživanjima, glazbenim izazovima, na multimedijsko i multikulturalno glazbeno stvaralaštvo, glazbene aktivnosti i doživljaje, pokret, ples, likovne izričaje i vlastito izražavanje kako bi se doprinijelo ravnoteži njihovog cjelovitog razvoja i formiranju glazbenog ukusa.

Poticanje i razvijanje glazbenih, stvaralačkih, glazbeno-plesnih sposobnosti i istraživačkih aktivnosti djece i mladeži, pri čemu je stavljen je naglasak na inkluziju, vodeći se osnovnom porukom naše poznate glazbene pedagoginje Elly Bašić: „Ne neko dijete, već svako dijete ima pravo na glazbenu kulturu”.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 4. 1. 2022. 21:21

Božićna priredba

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Tatjana Pokupec  datum: 24. 12. 2021. 01:52

Božićna čarolija uz Školsku knjigu

Božićna čarolija uz Školsku knjigu

Školska knjiga je na svojim stranicama od 28.11. 2021. objavila adventski kalendar te svakodnevno objavljivala različite materijale koji su se mogli koristiti u nastavi. Osim toga, pojedine dane su bili i zadaci koji su se nagrađivali.

Učenici 2.r. PŠ Dubrovčan rado su sudjelovali te osvojili dvije knjige: Čiji su ovo tragovi ? i Planina izazova.

Osvojili su i posebnu nagradu iznenađenja , knjigu Čarobno kraljevstvo bajki za sudjelovanje u svim adventskim aktivnostima. Zahvalili su im se što su ih svaki dan pratili i slali im svoje radove .  

Hvala Školskoj knjizi ! 

Do sljedećeg adventskog kalendara, veliki pozdrav od drugašića i učiteljice Đurđice

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 24. 12. 2021. 01:45

Božićna čestitka

Sretan Božić i uspješna 2022. godina!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Silvija Greblički  datum: 24. 12. 2021. 00:01

Božićna priredba

Blagdansko ozračje ispunilo je predvorje naše škole radosnim nastupima učenika razredne nastave.

Učenici prvog razreda razveselili su nas recitiranjem prigodnih pjesama Božićno drvce, Let pahuljica, Oblak, pahulje i vjetar i čestitarskom Stara i Nova godina.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 23. 12. 2021. 11:42

Sretan Božić

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 23. 12. 2021. 00:01

MEDNI DAN

MEDNI DAN

 

Dana 7. prosinca u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće (matične i područne škole) obilježio se Medni dan.

Sudjelovali su učenici prvih razreda te su imali edukativnu radionicu o važnosti i značaju pčelarstva.

Radionice su održali razrednici prvih razreda, Sanjica Martinić, Branka Kondres i Višnja Duković. Sudjelovalo je 40 učenika.

Učenicima je podijeljen prigodan poklon koji je sadržavao staklenku meda, slikovnicu edukativnog karaktera o pčelarstvu te promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka.

Staklenke meda dostavili su pčelari iz Krapinsko-zagorske županije.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 9. 12. 2021. 11:43

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca te smo povodom toga dana pozvali u goste Sandru Paović i Daniela Lazova. Sandra i Daniel posjetili su Područnu školu Dubrovčan i matičnu ustanovu Osnovne škole Veliko Trgovišće, a s njima je došao i njihov najbolji prijatelj, pas Rocky. Sandra i Daniel razgovarali su s učenicima o svojim nesrećama te o njihovoj upornosti i uspjehu. Sandra se uspjela kvalificirati na  Olimpijske igre 2008. u Pekingu, gdje je došla do drugog kruga natjecanja.  Igrala je za francuski klub Mondevilleo, koji je na vrhu nacionalnog klupskog stolnog tenisa. Dana 30. siječnja 2009. imala je prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđena prilikom prevrtanja timskog kombija pokraj Pariza. Međutim, iako su joj rekli da nikada neće stati na svoje noge, ona je odlučila promijeniti prognoze i uspjela je u svom naumu. Sandra je 2009. godine dobila nagradu Ponos Hrvatske. Svojim trudom i upornošću uspjela se kvalificirati na Paraolimpijske igre 2018. godine te je u stolnom tenisu osvojila zlato.

Daniel Lazov kao dijete je igrao nogomet i bio jako dobar u tome. No nesreća koja se dogodila na zadnji dan njegova osmog razreda promijenila mu je život. Danijel je s društvom otišao na Sutlu na druženje. Skočio je na glavu u rijeku čime je povrijedio vratnu kralježnicu i zauvijek ostao vezan uz invalidska kolica. Od toga dana nije više mogao stati na svoje noge, a zbog visoke ozljede kralježnice stradale su mu ruke, odnosno šake i prsti, što mu i dandanas otežava svakodnevni život, ali Daniel ne odustaje. Dokaz tomu je što samostalno vozi automobil.

Sandra i Daniel upoznali su se na treningu stolnoga tenisa. Kako Sandra kaže, odmah se zaljubila u njega zbog njegove upornosti i hrabrosti. Godine 2014. vjenčali su se i počeli živjeti svoj zajednički san, a to je sport. 

Učenici su imali priliku upoznati se s njima te ih pitati što žele. 

Ovime želimo osvijestiti učenike da nikada ne treba odustati, pa čak ni onda kada je najteže, a osobama s invaliditetom trebamo uvijek biti spremni pružiti pomoć i podršku.

 

Ostatak fotografija pogledajte OVDJE

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 8. 12. 2021. 01:56

Planetarij u školi

U utorak, 16. studenoga u našoj smo školi ugostili planetarij. Učenici svih razreda imali su priliku gledati digitalne filmove i prezentacije u kupoli planetarija te dobiti odgovore na sva pitanja o astronomiji. 
Dojmovi su odlični i s nestrpljenjem čekamo sljedeće druženje. 
A djelić atmosfere možete pogledati i na slikama u prilogu.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Habulin  datum: 23. 11. 2021. 10:50

.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

U srijedu, 17. studenog 2021., obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Vukovar je simbol Domovinskog rata, borbe za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske.

I ove godine prisjetili smo se tog velikog grada heroja i obilježili njegovu žrtvu za slobodu naše domovine. Tijekom dana učenici su zajedno s učiteljima/cama u zapalili lampione.

Priča o gradu

Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.

Siniša Glavašević

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević Petra Vuković  datum: 17. 11. 2021. 21:58

(HZJZ) dodatne upute vezane uz nošenje maski u školi

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19
VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 7. 11. 2021. 12:19

Satnica polaska školskog busa: Drugi tjedan

POSLIJEPODNE

  

JUTRO

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Knežević  datum: 17. 9. 2021. 18:02
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju